18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Broskvová marmeláda

Název Množství a jednotka
broskve 1500 gramů
citron 1 kus
želírovací cukr 500 gramů

Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího hrnce. Přidáme šťávu z 1 citronu, želírovací cukr a dobře promícháme. Stále mícháme. Přivedeme k varu a povaříme 10 - 15 minut. Horkou marmeládu plníme do sklenic.Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.


 


RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...